Senior Voyage Tinutul Secuiesc
Date de plecare : 16.05, 30.05, 13.06, 12.09, 19.09, 26.09, 3.10, 10.10.2022
Pret : 199 Euro/persoana/pachet
Ținutul Secuiesc, o călătorie faină, faină!
Itinerariu : Odorheiu Secuiesc – Sovata – Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Fabrica de Bere Interzisă – Băile Tușnad – Târgu-Mureș – Reghin – Castelul de la Brâncovenești – Corund – Salina Praid – Dârjiu – Castelul Kálnoky din Micloșoara
Ne aventurăm pe căile nebătătorite ale Transilvaniei pentru a descoperi ținutul conacelor, al pădurilor și al vulcanilor. Fiecare oprire de pe traseu e ca un mic giuvaer proaspăt descoperit care pune un zâmbet larg pe fața călătorului: fie că e vorba de a poza singurul lac așezat într-un crater vulcanic din Europa; .sau de a trece pragul unora dintre cele mai romantice domenii nobiliare ale Transilvaniei.
Vizitarea locurile de .care s-a îndrăgostit chiar prințul Charles; sau de a uita cum trece timpul admirand cele 40.000 de volume .din Biblioteca Bolyai-Teleki strânse cu grijă de contele Samuel Teleki la Târgu Mureș; și, nu în ultimul rând de a afla care sunt secretele ce transformă lemnul în instrumente armonioase în Orașul Viorilor, Reghin.
Senior Voyage Tinutul Secuiesc la Hotel Relax 3***+ ( sau similar )
Localizare: Hotelul Relax este situat într-o zonă liniștită a stațiunii Sovata, într-un peisaj montan deosebit și beneficiază de un design care îmbină plăcut stilul clasic cu cel rustic tip bavarez. Lacul Ursu, cel mai cunoscut lac sărat helioterm din România, se află la numai 5-10 minute de hotel.
Facilitățile hotelului: Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri locale şi internaţionale, iar oaspeţii pot savura diverse băuturi la bar. De asemenea, se pot relaxa în grădina proprietăţii. Hotelul oferă și o zonă de spa cu piscină pentru copii, jacuzi, baie cu aburi, sauna și zonă de relaxare. Senior Voyage Tinutul Secuiesc
Facilitățile camerelor: Toate camerele hotelului sunt dotate standard cu televizor, minibar, telefon, balcon și Wi-Fi gratuit. Băile private au duș sau cadă și uscător de păr.
Informatii suplimentare la Pan European Travel . 
Senior Voyage Tinutul Secuiesc
Plecare din București. La Odorheiu Secuiesc, ne oprim pentru ceai și prăjituri în centrul istoric al orașului, frumos restaurat. Sosire la hotel în Sovata, unde petrecem următoarele 4 nopți. După amiază ne bucurăm de o plimbare ușoară pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare.
Azi vom călători spre lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa așezat într-un crater vulcanic și către una dintre cele mai valoroase rezervaţii botanice ale României, Tinovul Mohoș. Facem un popas în Băile Tușnad, după care ne continuăm călătoria cu o vizită la fabrica de bere artizanală „Tiltott Csíki Sör” (Adevărata Bere Interzisă) din Sânsimion, o bere meșteșugită, nepasteurizată, fără aditivi și conservanți, unde vom afla povestea războiului pentru brandul de bere Ciuc. La final avem parte de o degustare pentru un drum de întoarcere vesel şi lin.
În Târgu-Mureș vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric, printre clădiri frumoase în stil secesionist. Admirăm majolica viu colorată de pe acoperișul Palatului Culturii, descoperim colecția de circa 40.000 de volume, unele foarte rare, adunată de contele Samuel Teleki în Biblioteca Bolyai-Teleki și facem o plimbare prin cetate. Apoi spre Reghin, Orașul Viorii, unde vizităm un atelier de lutier. Aflăm cum se crează vioara perfectă și care sunt secretele ce transformă lemnul într-un instrument armonios. Încheiem cu castelul din Brâncoveneşti, o bijuterie în stil renascentist, care şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.
Opțional excursie de descoperire a specificul cultural din zona Corundului. Începem cu o plimbare cu căruța prin peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigauăi, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács și o vizită la Salina Praid.
Ne îndreptăm spre Dârjiu, un mic sat din Harghita, cu drumuri pietruite și case vesele, devenit punct de atracție pentru numeroși turiști din țară și străinătate. Vizităm biserica fortificată, singura biserică maghiară din România protejată UNESCO și inclusă pe lista Patrimoniului Mondial. Apoi poposim în Micloșoara, unde luăm contact cu o reședință nobiliară tipică pentru arhitectura grofilor locali.