Senior Voyage Tinutul Secuiesc - 5 Zile

Senior Voyage Tinutul Secuiesc

Date de plecare :  16.05, 30.05, 13.06, 12.09, 19.09, 26.09, 3.10, 10.10.2022

Pret : 199 Euro/persoana/pachet

Ținutul Secuiesc, o călătorie faină, faină!

Itinerariu : Odorheiu Secuiesc – Sovata – Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Fabrica de Bere Interzisă – Băile Tușnad – Târgu-Mureș – Reghin – Castelul de la Brâncovenești – Corund – Salina Praid – Dârjiu – Castelul Kálnoky din Micloșoara

Ne aventurăm pe căile nebătătorite ale Transilvaniei pentru a descoperi  ținutul conacelor, al pădurilor și al vulcanilor. Fiecare oprire de pe traseu e  ca un mic giuvaer proaspăt descoperit care pune un zâmbet larg pe fața  călătorului: fie că e vorba de a poza singurul lac așezat într-un crater  vulcanic din Europa; .sau de a trece pragul unora dintre cele mai romantice  domenii nobiliare ale Transilvaniei.

Vizitarea locurile de .care s-a  îndrăgostit chiar prințul Charles; sau de a uita cum trece timpul admirand  cele 40.000 de volume .din Biblioteca Bolyai-Teleki strânse cu grijă de contele  Samuel Teleki la Târgu Mureș; și, nu în ultimul rând de a afla care sunt  secretele ce transformă lemnul în instrumente armonioase în Orașul  Viorilor, Reghin.

Senior Voyage Tinutul Secuiesc la  Hotel Relax 3***+ ( sau similar )

Localizare: Hotelul Relax este situat într-o zonă liniștită a stațiunii Sovata, într-un peisaj  montan deosebit și beneficiază de un design care îmbină plăcut stilul clasic cu cel  rustic tip bavarez. Lacul Ursu, cel mai cunoscut lac sărat helioterm din România,  se află la numai 5-10 minute de hotel.

Facilitățile hotelului: Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri locale şi internaţionale, iar oaspeţii  pot savura diverse băuturi la bar. De asemenea, se pot relaxa în grădina  proprietăţii. Hotelul oferă și o zonă de spa cu piscină pentru copii, jacuzi, baie cu  aburi, sauna și zonă de relaxare. Senior Voyage Tinutul Secuiesc

Facilitățile camerelor: Toate camerele hotelului sunt dotate standard cu televizor, minibar, telefon,  balcon și Wi-Fi gratuit. Băile private au duș sau cadă și uscător de păr.

Informatii suplimentare la Pan European Travel . Senior Voyage Tinutul Secuiesc

Senior Voyage Tinutul Secuiesc

Zi 1
Ziua 1: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (aprox. 325 km)

Plecare din București. La Odorheiu Secuiesc, ne oprim pentru ceai și prăjituri în centrul istoric al orașului, frumos restaurat. Sosire la hotel în Sovata, unde petrecem următoarele 4 nopți. După amiază ne bucurăm de o plimbare ușoară pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare.

Zi 2
Ziua 2: Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoș – Băile Tușnad - Fabrica de Bere Interzisă de la Sânsimion (aprox. 300 km)

Azi vom călători spre lacul Sfânta Ana, singurul lac din Europa așezat într-un crater vulcanic și către una dintre cele mai valoroase rezervaţii botanice ale României, Tinovul Mohoș. Facem un popas în Băile Tușnad, după care ne continuăm călătoria cu o vizită la fabrica de bere artizanală „Tiltott Csíki Sör” (Adevărata Bere Interzisă) din Sânsimion, o bere meșteșugită, nepasteurizată, fără aditivi și conservanți, unde vom afla povestea războiului pentru brandul de bere Ciuc. La final avem parte de o degustare pentru un drum de întoarcere vesel şi lin.

Zi 3
Ziua 3: Târgu-Mureș - Reghin – Castelul din Brâncovenești (150 km)

În Târgu-Mureș vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric, printre clădiri frumoase în stil secesionist. Admirăm majolica viu colorată de pe acoperișul Palatului Culturii, descoperim colecția de circa 40.000 de volume, unele foarte rare, adunată de contele Samuel Teleki în Biblioteca Bolyai-Teleki și facem o plimbare prin cetate. Apoi spre Reghin, Orașul Viorii, unde vizităm un atelier de lutier. Aflăm cum se crează vioara perfectă și care sunt secretele ce transformă lemnul într-un instrument armonios. Încheiem cu castelul din Brâncoveneşti, o bijuterie în stil renascentist, care şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.

Zi 4
Ziua 4: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la atelierele meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km)

Opțional excursie de descoperire a specificul cultural din zona Corundului. Începem cu o plimbare cu căruța prin peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigauăi, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese din regiune, la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács și o vizită la Salina Praid.

Zi 5
Ziua 5: Dârjiu – Castelul Contelui Kálnoky - București (aprox. 350 km)

Ne îndreptăm spre Dârjiu, un mic sat din Harghita, cu drumuri pietruite și case vesele, devenit punct de atracție pentru numeroși turiști din țară și străinătate. Vizităm biserica fortificată, singura biserică maghiară din România protejată UNESCO și inclusă pe lista Patrimoniului Mondial. Apoi poposim în Micloșoara, unde luăm contact cu o reședință nobiliară tipică pentru arhitectura grofilor locali.

Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la hotel spa 3*+, în Sovata
 • Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 • Acces gratuit în zona de spa
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Excursiile opționale
 • Mesele de prânz
 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv la Salina Praid)
 • EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF : Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 29 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța și degustarea de gemuri și siropuri sunt incluse în tarif)
Expand/Inchide
Reduceri si suplimente :

Supliment SGL: 70 euro
Reducere a 3-a persoană: 10 euro
Copil 0-2.99 ani: gratuit
Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România

Observatii :

Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.
Ca urmare a pandemiei coronavirusului, partajalele nu pot fi onorate in 2022

Ne puteti solicita informatii suplimentare completand formularul:

Alte Informatii

 • Autocar
 • Minim 20 persoane